Αξιοθέατα

Το Κάστρο της Χώρας

κύθηρα κάστρο

Επισκεφτείτε τη Χώρα, την πρωτεύουσα των Κυθήρων με το μεσαιωνικό κάστρο και τις βυζαντινές εκκλησιές. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στα σοκάκια της πόλης και να αγοράσετε κυθηραϊκά προϊόντα

Καψάλι

κύθηρα πρωτευουσα

Το Καψάλι είναι η Μέκκα της διασκέδασης και της ανεμελιάς. Προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Οργανωμένη πλαζ, θαλάσσια σποτ, εστιατόρια, καφέ και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Δυνατή επιλογή για όλες τις ώρες.

Μυλοπόταμος

Καταρράκτες μυλοπόταμος

Ο Μυλοπόταμος είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού, με πολλή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Αλλά και η αρχιτεκτονική των κτιρίων είναι εξαιρετική και αξίζει την προσοχή σας. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια του χωριού, περάστε την πλατεία με τους πλάτανους και συνεχίστε τη διαδρομή που θα σας οδηγήσει στους καταρράκτες. Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας ακολουθήστε και το μονοπάτι που οδηγεί σε ένα σύμπλεγμα από πολλούς καταρράκτες και νερόμυλους.

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας

μυλοπόταμος

Λίγα χιλιόμετρα μετά το Μυλοπόταμο, στις δυτικές ακτές του νησιού, μπορείτε να επισκεφτείτε το σπήλαιο Αγίας Σοφίας. Υπάρχουν υπάλληλοι του δήμου που θα σας ξεναγήσουν. Στο σπήλαιο υπάρχει πλούσιος διάκοσμος από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θαυμάστε τις εξαιρετικές τοιχογραφίες στην είσοδο του σπηλαίου.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα

μυρτίδια, μοναστηρι

Το μοναστήρι των Μυρτιδίων είναι αφιερωμένο στην Παναγία και η παράδοση λέει ότι σε αυτό το μέρος ένας βοσκός είχε βρει μέσα στις μυρτιές μια εικόνα τηνς Παναγίας. Αξίζει απογευματινή επίσκεψη και μετά σας προτείνουμε να ρεμβάσετε το ηλιοβασίλεμα δίπλα στο μεγάλο σταυρό

Παλαιόχωρα

βυζαντινή πολιτεία

Το 13ο αιώνα οι Μονεμβασίτες κατασκέυασαν αυτό το κάστρο μέσα σε ένα φαράγγι για να προφυλάσονται οι κάτοικοι σε πιθανές ληστρικές επιδρομές των πειρατών. Σύμφωνα με τις αναφορές υπήρχαν 70 συνολικά εκκλησίες και άλλες 70 κατοικίες. Το 1537 ο αρχιναύαρχος του οθωμανικού στόλου, Χαιρεντίν Μπαρμπαρόσα κατέστρεψε και λεηλάτησε τον οικισμό ενώ πήρε τα γυναικόπεδα και τα πούλησε στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.

Ποταμός

κυθηρα kythera

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό του νησιού με μεγάλη ιστορία. Στον Ποταμό αξίζει να πάτε την Κυριακή το πρωί που πραγματοποιείται το μεγάλο παραδοσιακό παζάρι του νησιού. Εκεί θα βρείτε όλων των ειδών τα παραδοσιακά και αγροτικά προϊόντα και θα απολαύσετε το ρόφημά σας σε ένα από τα καφενεία του χωριού.

Καραβάς

κύθηρα, καραβάς

Ο Καραβάς είναι ένα όμορφο γραφικό χωριό στο βορινότερο τμήμα του νησιού. Είναι καταπράσινο και σε κάθε κοιλάδα αναβλύζουν αρκετές πηγές με μεταλλικό νερό. Αξίζει να αναφερθεί ότι και αυτό το χωριό φημίζεται για την αρχιτεκτονική του και την γραφικότητα σε κάθε του γωνιά. Μπορείτε να απολαύσετε μια ωραία βόλτα και να τη συνδυάσετε με κολύμπι στην παραλία της Πλατείας Άμμου που απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από εδώ.

Αρέσει σε %d bloggers: