Μαγειρική

Αστακομακαρονάδα

συνταγές των κυθήρων

Υλικά:
500 γρ μακαρόνια
150 γρ ελαιόλαδο
2 κιλά μικρούς αστακούς
2 -3 ντομάτες τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι και μαυρό πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τους αστακούς σε σκέτο νερό για 15 λεπτά. Βγάζουμε τους αστακούς και κρατάμε το νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια. Σε ένα τηγάνι ριχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και κρατάμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και ύστερα τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τους αστακούς.

Κακαβιά Κυθήρων

συνταγές των κυθήρων

1.5  κιλό διάφορα μικρά ψάρια για σούπα
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 καρότα
500 γρ πατάτες
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι σέλινο
100 γρ ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού

Πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να ροδίσει. Βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες αφού τα έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια, τις τριμμένες ντομάτες, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε τα ψάρια. Αφήνουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν είμαστε έτοιμοι στραγγίζουμε τη σούπα και βάζουμε τα ψάρια με τα λαχανικά σε μία πιατέλα. Στη σούπα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε χωριστά.

Αρέσει σε %d bloggers: