Μονοπάτια

Τα παλιά τα χρόνια που δεν υπήρχαν μηχανοκίνητα μεταφορικά μέσα οι χωρικοί μετακινούνταν με τα ζώα τους, όπως γαϊδούρια και άλογα, ή με πεζοπορία. Ακολουθούσαν μονοπάτια τα οποία υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας. Σας προτείνουμε τέσσερις διαδρομές που μπορείτε να περπατήσετε και να απολαύσετε τη κυθηραϊκή φύση.

Πλάκες – Απολιθώματα (εύκολη, 2,5 χλμ)

Η διαδρομή είναι παραλιακή και κατευθύνεται δυτικά του οικισμού. Φτάνει μέχρι το φαράγγι Πλάκες στο οποίο καταλήγουν τέσσερις χείμαρροι. Περπατώντας στην περιοχή θα ανακαλύψετε πολλά απολιθώματα.

Καστρισιάνικα (δύσκολη, 12 χλμ)

Πρόκειται για την αρχαιότερη διαδρομή που συνέδεε το χωριό των Καστρισιανίκων με το Διακόφτι. Είναι μία εκπληκτική διαδρομή που προσφέρεται για όσους έχουν αρκετή όρεξη για ανάβαση.

Άγιος Γιώργης (μέτρια, 4,5 χλμ)

Βγαίνετε ανατολικά του οικισμού από τα μονοπάτια που ξεκινούν από το σπήλαιο Χουστή, κατευθυνόμενοι πάντα σε υψηλότερο υψόμετρο. Ράχη – Ράχη θα ανεβείτε το βουνό. Η θέα από το βουνό κόβει την ανάσα. Αν κατευθυνθείτε πιο ανατολικά θα βρείτε μια πλαγιά του βουνού, η περιοχή ονομάζεται «Φασκομηλιές»,   που προσφέρεται για αναρρίχηση.

Αγία Μόνη (μέτρια, 2,5 χλμ)

Ωραία διαδρομή αλλά κουραστική αφού έχει αρκετή ανάβαση. Σύντομα όμως θα σας αποζημιώσει με τη θέα που προσφέρει. Ωραία διαδρομή, καλή πρόταση για εκδρομή, ειδικά αν έχετε συνεννοηθεί με τον ιερέα στο μοναστήρι για να σας ξεναγήσει.

Αρέσει σε %d bloggers: