Προϊόντα

Στο Διακόφτι και στα Κύθηρα παράγουμε εκλεκτά προϊόντα από την αγνή γη και την αστείρευτη θάλασσα των Κυθήρων.

Στις ακτές μας συλλέγουμε το Κρίταμο και το σταμναγκάθι. Το κρίταμο έχει ασπροπράσινα επιμήκη φύλλα. Ανθίζει το καλοκαίρι. Είναι θεραπευτικό και αφροδισιακό χόρτο. Μπορείτε να το βρείτε και σε τουρσί. Προσθέστε στη σαλάτα σας για να απολαύσετε.Το σταμναγκάθι είναι πικρό χόρτο και αποτελεί την καλύτερη συνοδεία σε κάθε γαστρονομική επιλογή. Αφού το βράσουμε, προσθέτουμε λάδι και αλάτι χοντρό.

Στις αλαταρές τις γύρω περιοχής μαζεύουμε το ολοκάθαρο και γεμάτο ιώδιο αλάτι  και το οποίο χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα και τα τουρσί.

Στα γύρω βουνά μπορούμε να μαζέψουμε βότανα όπως το φασκόμηλο το οποίο είναι θεραπευτικό και χωνευτικό. Το ξεραίνουμε στον ήλιο και ύστερα το φυλάσσουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Στην περιοχή μας οι κτηντρόφοι διατηρούν μεγάλα κοπάδια αγριοκάτσικων. Δοκιμάστε στις ταβέρνες του χωριού μαγειρεμένα γιαχνί με άγρια αγκινάρα.

Στα πέριξ του οικισμού υπάρχουν αρκετά μελίσσια που παράγουν θυμαρίσιο μέλι εξαιρετικής ποιότητας.

Στους ψαρότοπούς μας αλιεύουμε όλων των ειδών τα ψάρια καθώς και θαλασσίνα όπως αστακό, χταπόδι, καραβίδα(κολοχτύπα)κ.α

Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε σε καταστήματα του χωριού μας μαζί με άλλα κυθηραϊκά προϊόντα όπως το κρασί και η τσικουδιά. Επίσης μπορείτε να τα απολαύσετε στα ταβερνάκια του χωριού.

Αρέσει σε %d bloggers: